Open trappen

Renovatie van open trappen

De open trap wordt vaak gebruikt als tweede trap naar de zolderverdieping. Je kijkt als het ware zo door de trap heen omdat er geen stootborden worden gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de trap minder massief oogt en dat er veel daglicht doorheen kan schijnen.
Bij een open trap kunnen wij de renovatie op meerdere manieren uitvoeren.
Bij een enkelzijdige renovatie wordt de trede voorzien van een nieuwe overzettrede waarbij deze aan de achterzijde wordt afgewerkt met een speciale hoeklijn zodat ook deze kant mooi afgewerkt is. De onderzijde en mogelijk een deel van de achterzijde blijft zichtbaar. Ons advies is dan ook altijd om dit netjes te schilderen.
Bij de volledige rondom renovatie wordt de traptrede voorzien van een nieuwe overzettrede aan de bovenzijde, aan de onderzijde wordt een decorplaat in hetzelfde decor als de trede bevestigd en de achterzijde wordt voorzien van een U-kap. Deze sluit de trede en de decorplaat rondom op waardoor de trede volledig is voorzien van een nieuwe look en feel.

Natuurlijk kunnen wij hierbij ook de wangen (zijkant) van de trap bekleden indien dit gewenst is. Dit kan een interessante optie zijn wanneer de wang (zijkant) voorzien is geweest van tapijt. De lijmresten zijn doorgaans lastig te verwijderen waardoor het schilderwerk vaak te wensen overlaat.
Wanneer wij ook de wangen opnieuw bekleden worden deze net als de overzettreden over de lijmresten geplaatst en is uw trap als nieuw!