Laminaat Trappen

Wat betekenen HPL en CPL?

HPL betekent High Pressure Laminate, het lamineren onder hoge druk, zodat u een écht stevig materiaal heeft voor uw trap. Het bestaat uit diverse melamine lagen en is daardoor zeer stootvast ofwel goed bestand tegen vallende voorwerpen. CPL staat voor Continously Pressure Laminate, wat in feite hetzelfde is als HPL, maar dan op een rol wordt geproduceerd.

Wat zijn de verschillen tussen HPL en CPL?

HPL of kunststofplaat bestaat uit een combinatie van papierpulp met fenolhars, waar overheen een toplaag van melaminehars is aangebracht. Deze stoffen zorgen voor een grote slijtvastheid, zijn oer stevig, zeer onderhoudsvriendelijk en tevens goed bestand tegen zaken als chemicaliën en hitte.

CPL kent dezelfde samenstelling als HPL, alleen is de toplaag wat dunner en wordt het vanaf een rol aangebracht. CPL en HPL overzettreden hebben een laminaat toplaag op een binnenkern van HDF. Deze toplaag heeft een legering van aluminium, wat zorgt voor een goede anti-slipwerking.

Voordelen van HPL CPL laminaat

Omdat wij zeer overtuigd zijn van de kwaliteit van de kwaliteit van HPL en CPL, geven wij u een garantie van maar liefst twaalf jaar op slijtage van het laminaatoppervlak. HPL en CPL kennen diverse positieve eigenschappen op het gebied van trappen, vandaar dat wij er graag mee werken om u een topresultaat te kunnen bieden. Het is niet verwonderlijk dat mensen steeds vaker voor HPL en CPL kiezen voor hun traprenovatie.
De voordelen van deze materialen zijn onder meer:
♦ In vele kleuren verkrijgbaar
♦ Hoge slijt- en stootvastheid
♦ Hoge antislipwerking door aluminium legeringen
♦ Vrijwel onderhoudsarm
♦ Duurzaam
♦ Korte montage, van één tot twee dagen